Упс!
Сторінка не підтримує цей браузер. Відкрийте її в сучасному браузері, наприклад , чи .

Колоноскопія: Ізіклін

Колоноскопія: Ізіклін

Самостійна підготовка до колоноскопії (КС).

Якість дослідження безпосередньо залежить від якості підготовки кишечника.

Шановний пацієнте! Уважно ознайомтеся з процедурою підготовки і задайте всі запитання, які Вас цікавлять, Вашому лікарю перед початком підготовки.

За необхідності можлива підготовка під наглядом медичного персоналу в умовах стаціонарної палати. 

Для забезпечення повного комфорту пацієнта і більш ретельного дослідження рекомендовано виконання процедури в стані медикаментозного сну. Для цього необхідно пройти консультацію анестезіолога з результатами обстежень (загальний аналіз крові, глюкоза крові, електрокардіограма). Після проведення колоноскопії під медикаментозним сном не можна сідати за кермо.


В день проведення процедури  нічого не їсти! За 5 годин до процедури припинити пити!


Перед тим, як починати підготовку до дослідження, Вам необхідно придбати в аптеці:

  • Два флакони по 30 мл будь-якого рідкого сиропу, що містить симетикон (Еспумізан, Боботік, Колікід);

  • Одна упаковка Ізіклін (два флакони)

Зверніть увагу! При підготовці кишківника НЕ МОЖНА ГОЛОДУВАТИ, а варто дотримуватись чітких рекомендацій до режиму харчування.


ВИКЛЮЧИТИ з раціону: будь-які продукти, що містять клітковину!

МОЖНА:

Каші, мак, ягоди, овочі, фрукти, зелень, бобові, гриби, насіння, зерна, горіхи, чорний хліб, молоко, ковбасні вироби, жирне м'ясо.

Фільтрований бульйон (овочевий, м'ясний, рибний), нежирні відварені м'ясо, риба, філе птиці, яйця, твердий сир, макарони, рис, відварна картопля, сухарі з білого хліба, домашнє печиво без волокон, чай, кава, негазовані напої, фруктові соки без м'якоті, кисіль.

Слід уникати червоних та пурпурних рідин, молока, алкогольних напоїв.


ДВОЕТАПНА ПІДГОТОВКА


ДЕНЬ ПЕРЕД ДОСЛІДЖЕННЯМ:

ДЕНЬ ДОСЛІДЖЕННЯ:

Дозволено лише рідку прозору їжу (фільтрований бульйон, кисіль та освітлені соки без м'якоті, крім соків червоного та фіолетового кольорів, негазовані напої, чай)
15.00 (орієнтовний час) – останнє прийняття рідкої їжі.
Вміст 1-го флакона лікарського засобу Ізиклін (176 мл) слід вилити в мірний стаканчик, що знаходиться в упаковці, і розвести водою 324 мл до мірної лінії 500 мл).
Пацієнт повинен випити цей розведений розчин, запив його додатково двома літрами води або прозорої рідини протягом 2 - 2,5 годин (тобто 1 л протягом 1 години і по 200 мл кожні 15-20 хвилин). Час підготовки може бути збільшений, якщо пацієнту важко випити такий об'єм рідини.
В останню склянку рідини додати та випити розчин, що містить 30 мл Cиметикону.  

Вранці перед процедурою (через 10 - 12 годин після вечірньої дози):
Вміст 2-го флакона лікарського засобу Ізиклін (176 мл.) слід вилити в мірний стаканчик, що знаходиться в упаковці, і розвести водою 324 мл. до мірної лінії 500 мл.).
Пацієнт повинен випити цей розведений розчин, запив його додатково двома літрами води або прозорої рідини протягом 2 - 2,5 годин (тобто 1 л. протягом 1 години та по 200 мл. кожні 15 - 20 хвилин). Час підготовки може бути збільшений, якщо пацієнту важко випити такий об'єм рідини. В останню склянку рідини додати та випити розчин, що містить 30 мл Cиметикону.
Закінчити підготовку до колоноскопії слід за 5 годин до запланованої процедури.




Прийом Ізікліну необхідно закінчити  за 5 години до початку проведення колоноскопії.

Для якісного очищення препаратом:

  • Приймати розчин на тлі легких фізичних вправ, ходьби, бігу, нахилів і поворотів тулуба, присідань.

  • Приблизно через 1 годину після початку прийому з'являться безболісні рідкі випорожнення.

  • Випорожнення завершиться виділенням прозорої або злегка забарвленої рідини через 2-3 години після прийому останньої дози Ізікліну.

В ДЕНЬ ДОСЛІДЖЕННЯ:

Прибути в Клініку ЗА 1 ГОДИНУ ДО ПОЧАТКУ дослідження для оформлення медичної документації, консультації анестезіолога.

ПІСЛЯ ПРОВЕДЕННЯ КОЛОНОСКОПІЇ:

Починати прийом їжі можна не раніше, ніж через 2 години після процедури. Їсти потрібно невеликими порціями (200-300 г). Вживати можна варену, запечену або тушковану їжу.