Diet for gout
5 November 2020
5 November 2020
Complex carbohydrates. Eat more fruits, vegetables, and whole grains that provide complex carbohydrates. Avoid foods such as white bread, cakes, candies, sugary drinks and high-fructose corn syrup products.
Water. Increased water consumption leads to a decrease in uric acid levels. Try to drink eight glasses of fluid a day, at least half of which should be plain water.
Fats. Reduce saturated fats from red meat, fatty poultry and high-fat dairy products. fat.
Protein. Limit your intake of animal protein from meat, fish and poultry to 4 to 6 ounces (113 to 170 grams). ) per day. Add protein to your diet with low-fat dairy products, such as low-fat yogurt or skim milk, which are associated with low uric acid levels.
Високопуринові овочі. Дослідження показали, що овочі з високим вмістом пуринів не підвищують ризику подагри або повторюваних нападів подагри. Здорова дієта, що ґрунтується на великій кількості фруктів та овочів, може включати в себе високопуринові овочі, такі як спаржа, шпинат, горох, цвітна капуста або гриби. Ви також можете їсти квасолю або сочевицю, які мають помірно високий рівень пуринів, але також є гарним джерелом протеїну.
Певні продукти тваринного походження. Уникайте таких продуктів тваринного походження, як печінка, нирки, та випічку, які мають високий рівень пурину і сприяють підвищенню вмісту сечової кислоти в крові.
Вибрані морепродукти. Уникайте наступних видів морепродуктів, які містять більше пуринів, ніж інші: анчоуси, оселедець, сардини, мідії, гребінці, форель, пікші, скумбрія та тунець.
Алкоголь. Вважається, що метаболізм алкоголю в організмі збільшує вироблення сечової кислоти, а алкоголь сприяє дегідратації. Пиво асоціюється з підвищеним ризиком розвитку та загостренням подагричних нападів. Ефект вина не так чітко описаний.
Вітамін С. Вітамін С може допомогти знизити рівень сечової кислоти.
Кава. Деякі дослідження показують, що помірне споживання кави пов'язане з зменшенням ризику подагри.
Вишня. Є деякі докази того, що вживання вишні пов'язане з зменшенням ризику загострень подагри.