Дієта при подагрі
5 листопада 2020
5 листопада 2020
Складні вуглеводи. Їжте більше фруктів, овочів і цільного зерна, які забезпечують складні вуглеводи. Уникайте таких продуктів, як білий хліб, тістечка, цукерки, цукровані напої та продукти з кукурудзяним сиропом з високим вмістом фруктози.
Вода. Зростання споживання води призводить до зменшення рівня сечової кислоти. Спробуйте вживати вісім склянок рідини на день, принаймні половину з них має складати звичайна вода.
Жири. Знизьте вміст насичених жирів з червоного м'яса, жирної птиці та молочних продуктів з високим вмістом жиру.
Білки. Обмежте вживання білку тваринного походження з м'яса, риби та птиці до 4 до 6 унцій (від 113 до 170 грамів) за добу. Додайте білок до своєї дієти з молочними продуктами з низьким вмістом жиру, таких як нежирний йогурт або знежирене молоко, які пов'язані зі зниженням рівня сечової кислоти.
Високопуринові овочі. Дослідження показали, що овочі з високим вмістом пуринів не підвищують ризику подагри або повторюваних нападів подагри. Здорова дієта, що ґрунтується на великій кількості фруктів та овочів, може включати в себе високопуринові овочі, такі як спаржа, шпинат, горох, цвітна капуста або гриби. Ви також можете їсти квасолю або сочевицю, які мають помірно високий рівень пуринів, але також є гарним джерелом протеїну.
Певні продукти тваринного походження. Уникайте таких продуктів тваринного походження, як печінка, нирки, та випічку, які мають високий рівень пурину і сприяють підвищенню вмісту сечової кислоти в крові.
Вибрані морепродукти. Уникайте наступних видів морепродуктів, які містять більше пуринів, ніж інші: анчоуси, оселедець, сардини, мідії, гребінці, форель, пікші, скумбрія та тунець.
Алкоголь. Вважається, що метаболізм алкоголю в організмі збільшує вироблення сечової кислоти, а алкоголь сприяє дегідратації. Пиво асоціюється з підвищеним ризиком розвитку та загостренням подагричних нападів. Ефект вина не так чітко описаний.
Вітамін С. Вітамін С може допомогти знизити рівень сечової кислоти.
Кава. Деякі дослідження показують, що помірне споживання кави пов'язане з зменшенням ризику подагри.
Вишня. Є деякі докази того, що вживання вишні пов'язане з зменшенням ризику загострень подагри.