Recommendations of the Harvard School of Public Health
Попри засилля в ЗМІ як наукової, так і популярної інформації рекомендацій з харчування, медична спільнота у всьому світі намагається якомога краще полегшити усвідомлення принципів здорового харчування, які є універсально корисними, незалежно від віку, фізичного стану та сезону року. Тривалий час застосовувались варіації харчових пірамід, основною «сходинкою» яких було вживання злакових продуктів.
Проте дана концепція виявилась не достатньо ефективною, і у 2011 році на зміну харчової піраміди у рамках національної програми громадського здоров’я США у боротьбі з «епідемією людства» ожирінням, United States Department of Agriculture розробили нову модель «Моя тарілка, MyPlate», яку презентувала Мішель Обама. Основною відмінністю з попередніми варіаціями харчових пірамід є надавання переваги різноманітним овочам у своєму щоденному раціоні.